Pescuit la rapitor

Lacul Varlaam contine o populatie bogata de salau si de stiuca. Predomina exemplarele de dimensiuni medii, dar s-au prins ocazional si stiuci foarte mari. Exista, de asemenea, clean de dimensiuni medii si mari. Bibanul este si el prezent in lac, iar in mod exceptional s-a prins si avat. Intreaga populatie de peste rapitor s-a format in mod natural.

Pescuitul pestilor rapitori este permis doar in sezonul rece, din noiembrie pana in martie, in functie de conditiile meteo. Se poate pescui atat pe Sectorul A, cat si pe Sectorul B, in limita locurilor disponibile. Pe Sectorul A, se pescuieste doar de pe mal. Pe Sectorul B, se poate pescui atat de pe mal, cat si din barca.

Cei interesati sunt rugati sa isi faca o rezervare. Va rugam sa nu veniti la Varlaam fara o rezervare prealabila. Exista riscul ca toate locurile sa fie ocupate, caz in care nu veti avea unde sa pescuiti.

Tarifele pentru pescuitul la rapitor sunt urmatoarele:

Pescuit de pe mal = 70 de lei pe zi
​Pescuit din barca = ​70 de lei pe zi (cu barca proprie) sau 100 lei pe zi (cu barca inchiriata pe lac)

La pescuitul din barca, vesta de salvare este obligatorie. Pescarii trebuie sa-si aduca propriile veste de salvare. 

 

REGULAMENT

Pescuitul la rapitor se desfasoara in sistem Catch & Release. Retinerea pestilor de orice marime este interzisa. Pescuitul se desfasoara de pe mal, in zonele indicate de administratia lacului, in limita locurilor disponibile si doar dupa achitarea taxei. Se poate pescui numai pe durata zilei. Ziua de pescuit la rapitor este calculata de la rasaritul la apusul soarelui. Este interzisa ramanerea pe apa sau pe mal dupa lasarea intunericului.

Pescuitul se face exclusiv cu momeli artificiale. Este interzisa folosirea momelilor naturale. Pescuitul este permis numai cu echipament de spinning sau baitcasting specializat. Este obligatorie folosirea strunei, indiferent de specia de peste rapitor vizata. Este interzisa folosirea jigurilor echipate cu carlige mai mari de numarul 2/0. Este interzisa folosirea nalucilor echipate cu mai mult de doua ancore. Este interzisa echiparare nalucilor cu ancore mai mari de numarul 2. Este interzisa folosirea mai multor naluci in tandem (taparina, alabama etc.). 

Fiecare pescar trebuie sa fie dotat cu grip cu cap rotativ, pensa si cascator. Toti pestii vor fi eliberatii in cel mai scurt timp. Este permisa fotografierea capturilor, dar trebuie facuta rapid pentru a nu pune in pericol integritatea pestilor.

Este strict interzisa aruncarea in apa a oricarui tip de gunoaie. Este strict interzisa orice interventie asupra mediului (taierea stufului sau a crengilor etc.). Pe durata sau la terminarea partidei, orice bagaj poate fi controlat de personalul lacului. Va rugam sa aveti in vedere ca administratorii lacului au dreptul de a controla bagajele pescarilor in orice moment al partidei, daca e necesar. La plecare, bagajele si masinile pescarilor pot fi controlate prin sondaj sau integral. Refuzul de a permite controlul bagajelor sau masinii se considera tentativa de furt si atrage suspendarea dreptului de a pescui la Varlaam. Nerespectarea oricarui punct din regulament poate atrage dupa sine excluderea pescarului de pe lac, fara returnarea taxei de pescuit. 

  • Pescuit la rapitor
  • Pescuit la rapitor