Pescuit la stationar

Lacul Varlaam este atragator pentru pescarii de stationar datorita marimii pestilor-tinta: se prinde frecvent caras de 500g-1kg, dar sunt si exemplare care depasesc 1,5-2kg. Alte specii - cum ar fi rosioara, babusca sau obletele - ofera si ele capturi de dimensiuni mari.

Pescuitul se desfasoara in special pe Sectorul B al lacului, care contine alte doua specii interesante pentru pescarii de stationar: crap de dimensiuni medii (6-10kg) si ten de dimensiuni mici si medii (3-8kg).

Pescuitul se poate desfasura atat in sistem catch & release, cat si cu retinere. In sezonul 2021, se poate pescui cu retinere la caras si la ten. Nu este permisa retinerea niciunei alte specii de peste.

Rezervarile pentru pescuitul la stationar trebuie facute cu 24 de ore inaintea partidei. 

Taxa pentru pescuit catch & release = 80 de lei pe ziua de pescuit.
Taxa pentru pescuit cu retinere = 100 de lei pe ziua de pescuit.

Ziua de pescuit dureaza 12 ore: de la 7 dimineata la 7 seara. Nu se poate pescui la stationar pe timpul noptii.

Se pot retine 5kg de caras sau ten in contul taxei. Daca pescarii vor sa retina mai mult de 5kg de ten, orice cantitate suplimentara se plateste cu 15 lei pe kilogram. Tenul poate fi retinut pana la dimensiunea de 8kg. 

 

REGULAMENT

Se poate pescuit la stationar cu maxim doua lansete (feeder, piker, match, fixa).

Ca linie principala, este obligatorie folosirea unui monofilament de minim 0,25mm. Nu este permisa folosirea firului textil ca linie principala, nici ca inaintas. Daca pescarii vor sa pescuiasca la distanta cu greutati mari, trebuie isi calibreze linia principala in functie de greutatea de aruncare.

Este obligatorie folosirea unei monturi cu method feeder sau cosulet.

Se pescuieste cu un singur carlig. Nu sunt admise mai multe carlige in montura. Momeala poate fi pusa pe fir de par sau direct pe carlig.

In cazul ruperii liniei principale, montura (cosulet, method) trebuie sa se piarda.

Avand in vedere ca se poate pescui dupa crap sau ten de dimensiuni medii sau mari, pescarii sunt obligati sa foloseasca o saltea de primire bine matlasata.

Pentru retinerea pestelui, se va folosi un juvelnic de tip tunel cu lungimea de minim 2m si cu ochiuri fine. In juvelnic se va pastra doar pestele care urmeaza a fi retinut. Toate celelalte capturi trebuie eliberate imediat. Este strict interzisa retinerea crapului, indiferent de marime.

Dimensiunea minciogului trebuie sa permita scoaterea pestilor mai mari de 5kg.

Este permisa folosirea boiliesurilor, pasturilor, semintelor si a momelilor vii. 

Pescarii sunt obligati sa aiba la ei si sa foloseasca o solutie antiseptica pentru dezinfectarea ranilor provocate de carlig sau a altor rani. 

  • Pescuit la stationar
  • Pescuit la stationar