Acces

Lacul Varlaam este situat la 25km sud de Bucuresti, la marginea satului Varlaam, care apartine de comuna Adunatii-Copaceni, judetul Giurgiu. Accesul pe lac este extrem de usor. Venind dinspre Bucuresti, iesiti din oras pe E85 catre Giurgiu. Treceti de comunele Jilava si 1 Decembrie. La iesirea din comuna 1 Decembrie, traversati podul peste Arges si veti ajunge la o intersectie cu un sens giratoriu. Aici, intrati pe drumul judetean 5A si urmati indicatoarele rutiere catre parcul national Comana.

Drumul continua prin Adunatii-Copaceni, dupa care veti ajunge imediat in satul Varlaam. La aproximativ 700m de la intrarea in sat, faceti stanga pe prima strada asfaltata (Valea Argesului). La capatul strazii, dupa aproximativ 600m, faceti dreapta si veti iesi din sat. Asfaltul se termina si urmeaza un drum acoperit cu pietris. Din acest punct, mai aveti aproximativ 1,3km pana la intrarea pe lac.

Mergeti pe acest drum 300 de metri, pana cand drumul urca o panta scurta si ajunge intr-un drum mai larg, foarte bine pietruit, paralel cu Argesul. Faceti stanga pe noul drum si continuati inca 1km pana la intrarea pe lac, pe care o veti vedea pe partea stanga a drumului. Faptul ca drumul este pietruit si fara denivelari permite intrarea si iesirea de pe lac cu orice masina, indiferent de vreme.

Daca veniti dinspre Giurgiu, urmati E85 pana la intersectia cu sens giratoriu de langa Adunatii-Copaceni, prezentata mai sus, faceti prima la dreapta in intersectie si mergeti catre Comana. Restul instructiunilor se aplica in acelasi fel.

Accesul pe lac si iesirea de pe lac se fac numai in timpul zilei. La finalul partidei, standul de pescuit trebuie eliberat pana la ora 12.00. 

  • Acces
  • Acces