GABI CALIN

Intre lacurile de crap mare de langa Bucuresti, Varlaam este o figura aparte prin densitatea de peste aparent scazuta si profilul de balastiera.

Ambele lucruri fac ca lacul sa fie dificil si interesant. Substratul este variat, cu multe structuri si diferente de nivel, iar apa curata si bogata in hrana ofera conditii excelente de dezvoltare pentru crapi.

Cine merge la Varlaam are impresia ca intra intr-un parc. Lacul e inconjurat de liziere de plopi si salcami, care il ascund si produc o atmosfera intima. Cele doua insule mari, pline de pasari, si vegetatia bogata dau un aspect placut, foarte natural, de lac salbatic.

Pe sectorul A, care are o suprafata de 7ha, sunt in jur de 150-200 de crapi de la 10kg in sus. Nu se poate spune ca lacul n-are peste, este o densitate medie, dar abundenta de hrana naturala face ca pestele sa nu depinda sub nicio forma de nada pescarilor si uneori pot trece cateva zile in care nu se prinde nici un crap pe tot lacul. Dupa care lucrurile se schimba si ai supriza sa vezi mai multi crapi de peste 20 kg pusi pe saltea in decurs de cateva ore. Se poate intampla sa-i prinzi chiar tu!

Varlaam nu este lacul potrivit pentru un pescuit de viteza, dar este un loc foarte bun pentru cei care vor sa prinda trofee. Crapi mari, impecabili, intr-un peisaj superb - asta cautam la Varlaam. 

 

Data: 24 ianuarie 2016

  • GABI CALIN
  • GABI CALIN