MIRCEA FAUR

In cazul lacului care ti-a daruit un nou record personal, tentatia de a tine minte doar rezultatul final in detrimentul intregii calatorii este mare. Cu atat mai mare in cazul lacului Varlaam, o balastiera dificila care a impresionat printr-un ritm fulminant al capturilor capitale. Intrucat sunt unul dintre pescarii care au urmarit dezvoltarea acestui proiect chiar de la inceput, pot prezenta cateva concluzii dezvoltate pe parcursul timpului. 

Ca aspect si conditii de pescuit, Varlaam pare pur si simplu decupat din Anglia, Germania sau Franta. De la an la an, cadrul natural a evoluat, astfel incat fiecare stand are un peisaj unic. Lacul a devenit ceea ce pescarii din vestul Europei numesc o "balastiera matura". Un factor important in aceasta ecuatie e administratia care vegheaza la respectarea unui regulament profesionist. O alta consecinta vizibila a acestui profesionalism este ca pestii nu doar ca isi pastreaza ritmul de crestere extraordinar, dar se si prezinta in conditii excelente. Capturile de 20kg, 25kg si, in ultimul an, chiar de 30kg impresioneaza nu doar prin gabarit, dar si printr-o frumusete iesita din comun. 

Maturizarea lacului s-a manifestat si la nivelul pescuitului. Cu siguranta, Varlaam ramane in continuare locul cel mai indicat pentru o captura capitala. O data cu trecerea timpului insa, pestii au devenit din ce in ce mai prudenti, lacul aparandu-si mult mai bine trofeele. Chiar si pe standurile pe care le cunosti, rezultatul nu este garantat, fiecare partida e o noua provocare. Trebuie sa fii tot timpul pregatit sa te adaptezi la capriciile pestilor, locurile fierbinti schimbandu-se uneori chiar in cadrul aceleasi partide. Ceea ce deosebeste proiectul Varlaam de majoritatea lacurilor din Romania este ca nu esti singur in infruntarea cu aceste obstacole - administratia pune la dispozitie un intreg arsenal de informatii. Mai mult, cadrul profesionist din jurul acestui proiect a generat un grup de pescari pasionati tocmai de dificultatea lacului. In acest context pot urmari dezvoltarea propriului pescuit de la an la an, punand cap la cap informatii si tendinte, pana la momentul magic al intalnirii cu un record personal bine muncit si bine meritat. 

 

 

 

Data: 19 februarie 2020

  • MIRCEA FAUR
  • MIRCEA FAUR