CLAUDIU POPA

La prima vedere, Varlaam pare un lac usor, fiindca este relativ mic, in special Sectorul A, care are doar 7 hectare. Cand incepi sa pescuiesti, iti dai seama ca nu este deloc simplu si tocmai acest aspect ii ofera o frumusete aparte fata de alte lacuri din Romania.

Am pescuit atat pe Sectorul A, cat si pe Sectorul B, iar diferentele intre cele doua sectoare sunt mai mari decat te-ai astepta, tinand cont ca lacurile sunt alaturate, fiind departite doar printr-un dig. Strategiile de abordare sunt in unele privinte total opuse. In timp ce pe Sectorul A, din experienta mea, cantitatile mari de nada nu functioneaza, pe Sectorul B au dat rezultate bune. Este foarte interesanta ideea de a avea doua lacuri invecinate cu tipologii diferite, pentru ca in felul acesta poti acoperi preferintele celor mai multi pescari. Daca vrei sa ai multe driluri cu pesti de talie medie si mare, te duci pe Sectorul B. Daca esti in cautarea unui crap capital si esti dispusi sa accepti un pescuit mai greu (pestele este mai greu de gasit, poti avea zile fara nicio trasatura), te duci pe Sectorul A.

Pe Varlaam se pescuieste mai ales plantat, ceea ce ar trebui sa fie un lucru imbucurator pentru toti pescarii, pentru ca pescuitul plantat confera avantaje atat in localizarea crapilor, cat si la asezarea monturii si sau la nadire.

Pe langa faptul ca lacul are pesti mari si frumosi, inca de la intrarea pe lac esti intampinat de o oaza de verdeata si de o curatenie care te invita sa o pastrezi. Administratia lacului este amabila si binevoitoare si isi trateaza tot clientii in mod egal.

 

Data: 10 februarie 2018

  • CLAUDIU POPA
  • CLAUDIU POPA