BOGDAN VULPAN

Aparitia lacului Varlaam, unde am gasit un peisaje de vis, liniste, conditii deosebite si nu in ultimul rand o administratie amabila si profesionista, m-a facut sa descopar placerea de a practica un pescuit la care doar visam.

Am facut pana acum cinci partide pe Varlaam, dar niciuna nu a semanat cu cealalta. Am avut partide spectaculoase de trei, patru zile in care am trait un amalgam de sentimente extraordinar, cu schimbari totale de situatie, de la perioade de 48 de ore fara activitate, fara nici macar un bip al avertizorilor, trecand brusc la intervale de patru, cinci ore, mai ales noaptea, in care reuseam sa prind cate patru, cinci crapi mari in serie. Practic, in cateva ore treci de la agonie la extaz .

Pe Varlaam am prins pana acum trei exemplare de peste 20kg -  mai precis 20,4kg, 22,8kg si 25kg, doua dintre ele chiar in aceeasi partida - reusind sa imi dobor recordul personal de mai multe ori si totodata ramanand surprins de ritmul de crestere al crapilor si de frumusetea lor.

Faptul ca la interval de patru saptamani acelasi exemplar luase in greutate 2,2kg, ajungand de la 22,8kg la 25kg, mi-a demonstrat ca Varlaam este un lac ideal pentru crap mare si unde ma voi intoarce convins ca am sansa sa-mi dobor recordul personal din nou.

 

Data: 22 ianuarie 2016

  • BOGDAN VULPAN
  • BOGDAN VULPAN