ADI BOTIN

Cerul portocaliu de apus in contrast cu verdele salciilor care cad peste apa. Rod-pod-ul cu lansetele in pozitie de atac. Swingerul lipit de blanc si tamburul mulinetei desirand fir. La capatul celalalt, un "taur" care trage cu toata forta. In minciog, primul 20+. Emotie, bucurie, descatusare. Sedinta foto, o adevarata placere. Au trecut doi ani de atunci, timp in care mi-am imbogatit colectia de pe Varlaam cu alti trei crapi peste 20 kg.

Varlaam este un lac cu un farmec aparte si cu crapi ce te lasa fara cuvinte cand ii privesti in fotografie si mai ales cand ii vezi in minciog, iar acul cantarului se duce binisor spre 20kg. O apa de cristal ascunsa intr-o padure de plopi si salcii. O destinatie de pescuit cu adevarat provocatoare.

Varlaam nu este pentru cine vrea sa prinda peste pe banda rulanta. Este pentru cine vrea sa vaneze crapi mari intr-un mediu cu multa hrana naturala, adancimi si structuri. Se spune ca nu este o apa tocmai simplu de pescuit. Cu toate acestea, poti prinde imediat daca ai pestele in fata, daca ai o strategie buna sau daca ai intuitia care sa intoarca meciul in favoarea ta. Dar poti astepta si cinci zile pana la primul peste. Si n-ar fi nici asta o problema, mai ales daca pestele ar fi unul lat si cu burta mare.

Ce ma mai poate motiva dupa patru crapi de peste 20 kg pe Varlaam? Superbele oglinzi mari pe care vreau sa le prind, atmosfera prietenoasa de pe insula sectorului A, accesul auto impecabil, umbra plopilor vara, la 35 grade, sau, in ceea ce ma priveste, mirajul sectorului B.

 

Data: 22 ianuarie 2016

  • ADI BOTIN
  • ADI BOTIN